min kamerautrustning + redigering

Nu när jag är veckans blogg här på @nouw så har det varit en del önskemål om min foto utrustning samt redigering. Till att börja med så använder jag min gamla Canon Eos 600D. Den är väldigt gammal och jag har haft den i flera år. De var först i början av detta år som jag började fokusera mer på nya objektiv. Att köpa nya kameror är ju dyrt så därför önskade jag mig ett 50mm objektiv när jag fyllde år i Januari & de har verkligen räddat mina bilder. Jag använder mitt 50mm objektiv till allt, det är så otroligt bra.

När det kommer till redigering så redigerar jag endast i Lightroom och jag redigerar alltid i min telefon. Jag fotograferar med systemkameran, för över bilderna till datorn & sedan lägger in de i Dropbox där jag sedan laddar ner filerna på telefonen. Jag har en sådan gammal dator att den inte skulle klara av ett sådant program.

Jag är en sådan person som vill att bilderna ska bli så bra som möjligt från början för jag avskyr faktiskt att redigera bilder. Jag vill att de ska vara neutralt. Jag skulle aldrig sätta mig & redigera bort något ur en bild utan jag ställer mig hellre & ordnar bakgrunden & pillar med pynt för att få det bra från första början.

Som ni ser på mina före och efter bilder så är det inte speciellt mycket jag redigerar mina bilder. Jag gör bilderna lite varmare, drar ner ljusstyrkan otroligt mycket, drar ner höggradar till noll & ökar skuggor till max samt drar ner mättnaden lite. De är de enda jag gör. Jag har skapat mitt egna preset i lightroom så att det blir lätt att få samma känsla I bilden men sen måste ju varje bild redigeras olika för sig beroende på ljus osv.

Hoppas ni gillade inlägget. Om ni har några fler frågor så är det bara att ställa dom så svarar jag.


love , verajönsson

Gillar

Kommentarer

Fannypack
Fannypack,

Har också använt mig mycket av 600d!😊

nouw.com/fannypack
Veralouiise
Veralouiise,
Den funkar bra 😍
nouw.com/veralouiise
ellenwiklund
ellenwiklund,

Åh jag är som du! Kör med min gamla hederliga 550D och ett fast 50 mm objektiv! Funkar toppen! Definitivt mer prisvärt än att köpa nytt kamerahus! 🍂🤎

nouw.com/ellenwiklund
Veralouiise
Veralouiise,
Ja verkligen 😍
nouw.com/veralouiise
LifeByRebecka
LifeByRebecka,

Sååå härliga och mysiga bilder! 😊

nouw.com/lifebyrebecka
Veralouiise
Veralouiise,
Johannagrahn
Johannagrahn,

Älskar hur du redigerar bilderna, de får en väldigt mysig och lite vintage-feeling 😍😍

nouw.com/johannagrahn
Veralouiise
Veralouiise,
Tack snälla! Vad glad jag blir 🤎
nouw.com/veralouiise
msahakangas
msahakangas,

Så fin redigering!!

nouw.com/msahakangas
Veralouiise
Veralouiise,
Tack snälla du 🤎
nouw.com/veralouiise
carolinalarsson
carolinalarsson,

Så roligt att fotografera. Jag har en Nikon, som jag fick på morsdag för flera år sedan, men den är superbra. Hinner inte så mycket dock, det blir lätt mobilen. Men ska försöka ta mig tid. 😊 Så fina bilder.

nouw.com/carolinalarsson
Veralouiise
Veralouiise,
Alltid kul att ha en kamera! Tack snälla du.
nouw.com/veralouiise
Sigyn
Sigyn,

Känner igen mig mycket i hur du ”jobbar”. Hade en canon 450D i över 10 år, och levde just på ett 50 mm. Men sen uppgraderade jag kamerahuset för ett år sedan. + 2 nya objektiv.

Är som du, väldigt mån om att fotot ska bli så klockrent som möjligt från början. Men sen kan man ju göra magi med redigering och ”rädda” upp bilderna. Dom säger ju att fotografering är HELA vägen, till redigeringens slut. Äger inte en dator, utan kör alla bilder via mobilen. Lagringsutrymmet snart snabbt slut hehe

nouw.com/sigyn
Veralouiise
Veralouiise,
Ja precis. Vad använder du idag? 🥰
nouw.com/veralouiise
Sigyn
Sigyn,

Canon 80D + 2 fasta canon objektiv 85mm, 35mm och Ett nyligen inköpt sigma zoom objektiv 18-35 mm.

Måste verkligen rekommendera 85 mm!! Ger sjukt bra ljus och känsla i bilderna.

📸

nouw.com/sigyn
Veralouiise
Veralouiise,
Hört bra om de objektivet faktiskt och de står på min önskelista 🙈
nouw.com/veralouiise
Skonhetskliniken,

Vilken skillnad! Att så lite kan göra så mycket 😍✨ Använder du denna till fotografering enbart, eller videor också? Ha en fin dag 🍀

nouw.com/skonhetskliniken
Veralouiise
Veralouiise,
De går endast att använda till fotografering tyvärr 🤎
nouw.com/veralouiise
Skonhetskliniken,

Attans! 🤣Men tack för svar ❤️

nouw.com/skonhetskliniken