mobbaren som jag alltid kommer minnas

"När jag började i sjuan hade jag många vänner. Jag var vad man kallade populär. Jag hängde med dom coola killarna och de snyggaste tjejerna i skolan. Trots denna popularitet så var det några som inte tyckte om mig. Varannan dag blev jag inputtad i skåp när de coola tjejerna från nian gick förbi. Vissa dagar spottade hon på mig när hon gick förbi. Hennes vänner skrattade och där stod jag och tig emot hennes hårda ord. Dag för dag. Fjortis, Emo, Horatio, Slappa. Jag minns henne så väl men jag vill inte nämna några namn. Hon kommer alltid att finnas i bakgrunden, speciellt i situationer där jag känner mig osäker. Hon som spottade tuggade morötter på mig, hon som gav mig så många blåmärken efter alla knuffar in i skåpen.

Hon fick mig att må sämre. Hon fick mig att inte bry mig om något. Där gick jag ensam i korridorerna, tog all skit samtidigt som allt var tomt inom mig. Jag kände ingenting. Hennes mobbning fick mig att en dag gå hem, sätta mig på toaletten och skära mig på benen. På insidan av smalbenen hade jag nu sår som hon skapat. Dagen efter gick jag till skolan med uppdragna mjukisbyxor. Jag visade upp mina sår med någon sorts stolthet och denna dag gjorde hon ingenting emot mig. Jag fick äntligen vada i fred."

Denna text skrev jag för mer än 15 år sedan. Jag hittade den idag i en gammal anteckningsbok. Även om jag inte nämner hennes namn i denna text så minns jag min mobbares namn än idag. Veronica. Veronica men det långa mörkbruna håret. Tänk att något som hänt för mer än 15 år sedan fortfarande sitter så djupt inom en.


love , verajönsson

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Sånt här följer med en hela livet och formar den man är, och hur ens tankemönster. Än idag kan jag komma på mig själv vara misstänksam när någon ny person vill lära känna mig och tankarna går direkt till det där mörka: "varför skulle hon vilja det, jag är ju inget att ha? Undra vad haken är".


Men du kan stå rakryggad idag för den person du är. Kram på dig❤️

nouw.com/emelivet
Veralouiise
Veralouiise,
Ja de gör ju de ❤ kram fina!
nouw.com/veralouiise
Hilma
Hilma,

Såna här saker sätter sina spår och hänger med i lång tid framöver... Det tar tid att bearbeta och lägga bakom sig. Massa kramar fina du <3

nouw.com/hilma
Veralouiise
Veralouiise,
Verkligen. Kram ❤
nouw.com/veralouiise
Anngelic
Anngelic,

För ett par veckor sen så hittade jag en låda med gamla dagböcker och anteckningsblock som jag helt glömt bort, i dessa så fanns mängder med texter som jag skrev under tonåren, bland annat med en text med liknande innehåll som din beskrivning.
Tror tyvärr att det är sjukt många av oss som har en sån historia... min Veronica hette Maria.

Tänk vad starka man hade kunnat vara tillsammans, om vi bara visst hur många vi är... ❤️

nouw.com/anngelic
Veralouiise
Veralouiise,

Tycker de är så härligt att hitta gamla dagböcker men samtidigt hemskt att läsa det man varit med om. Vi är så många som blivit utsatta ❤

nouw.com/veralouiise
Anngelic
Anngelic,

Ja visst är det hemskt!
Men jag kan hålla med dig om att det är lite kul också att läsa om hur dramatiskt kär man var, och hur stora småsaker kunde bli. Man hade så bråttom att bli vuxen 😃

nouw.com/anngelic
Sara
,

Hjärtat dom såren kommer aldrig försvinna, dom kommer alltid finnas där, dom kommer alltid göra en arg och tårögd, ledsen.

Dom såren som gör mig så gråtmild när jag ser eller hör att mina barn blivit behandlade på liknande sätt, dom såren som jämnt rivs upp och gör så j*vla ont. ❤❤❤

Veralouiise
Veralouiise,

De är hemskt ❤ önskar att alla barn kunde få slippa!

nouw.com/veralouiise
DeOliveira
DeOliveira,